Četvrtak 24.11.2011.
15:49
B92

Crnogorski carinici potpomažu šverc

Foto: Ilustracija
 

Kako navodi list, gotovo sve patrole se, prema rasporedu koji dobiju od starešina u određenim terminima povlače ka granici sa Srijom.


Alternativni putevi prema Kosovu i od Rožaja i Plava potpuno su slobodni u vreme kada je planiran prolazak vozila sa cigaretama, tvrde dva granična policajca koji nisu hteli da im se imena pominju.


Prema rečima sagovornika lista, takav raspored patrola intenziviran je minulih deset dana, jer se "krijumčari koji su u dosluhu sa čelnim ljudima beranske ispostave granične policije, odnosno ekspoziture u Rožajama i Centra bezbednosti Berane, boje snega i trude da se što više cigareta prebaci za Kosovo dok su putevi kopni".

"Nemamo drugog načina da govorimo o ovome što je javna tajna u našoj službi. Značajan deo ljudi je uključen u te nezakonite radnje, od običnih policajaca do rukovodilaca", rekli su ti policajci.

"Znamo za kolege kojima mesečno na račune ležu 'apanaže' od po 1.000 evra zbog učešća u sličnim akcijama. Mi tačno znamo po internom rasporedu patrola kada se obezbedjuje nesmetan prolaz kombija sa cigaretama", tvrde neimenovani sagovornici "Vijesti".

2024 © - Vesti online