Četvrtak 31.12.2009.
15:59
Vestionline

Godina odlazaka: Poznati i slavni koji su nas napustili u 2009.

Ove godine svedočili smo kraju jedne ere ne samo u muzičkom svetu nego i u modernoj pop kulturi – 25. juna umro je Majkl Džekson. Toga dana je stao celi svet ujedinjen u boli zbog preranog i neočekivanog odlaska jednog od najvećih muzičkih genija svih vremena.

Tragedije su uvek veće kada se radi o mladima, kao što je bila američka glumica Britani Marfi koja je u decembru iznenada preminula u 32. godini.

Ove godine svet je ostao i bez jednog velikog glumačkog imena, Fara Foset koja je u 62. godini izgubila bitku s rakom debelog creva.

Nešto kasnije rak je odneo i život Patrika Svejzija koji je opakoj bolesti prkosio do poslednjeg trena – nekoliko nedelja pre nego što je umro snimljen je u šetnji sa cigaretom u ustima.

Pomalo bizarna smrt zadesila je glumicu Natašu Ričardson koja je preminula dva dana nakon, naizgled, bezazlene nezgode na skijanju.

Najbizarnija smrt bila je ipak ona glumca Dejvid Karadin koji je život skončao od gušenja u seksualnoj igrici.

Starost nije dočekao Stefan Gateli, član britanskog boj benda Boyzone, koji je preminuo u 34. ugušivši se u vlastitoj povraćki.
 

Njihova slava, moć, bogatstvo i nedostižnost, barem stranih zvezda, nas obične smrtnike često zavaraju pa nam se čine neuništivima i besmrtnima. Zato nas njihove smrti neretko šokiraju i pogode na neki drugačiji način.

2024 © - Vesti online