Četvrtak 24.11.2011.
09:31
Blic

Ručni bacač i granate kod Dodikovog imanja

Foto:ilustracija
 

Kuća je zarasla u šipražje i korov, na ivici šume, poznate po nazivu Romanovačke kose koje se graniče još sa Bakincima i Vilusima. Dok se u policiji o ovome ne izjašnjavaju, a iz CJB Banjaluka poručuju da “nemaju informacija o eventualno pronađenom naoružanju na tom području”, meštani iznose vrlo uverljivu verziju o tome.

Milorad Dodik

Oni kažu da ih policija opseda nekoliko dana, što potvrđuju i odbačeni predmeti u dvorištu koji se koriste u istrazi. Zbog toga je, kažu ovde, povremeno bio zabranjen pristup tom području. Ovakva tajna istraga i zid ćutanja razumljivi su jer je u neposrednoj blizini pronađenog arsenala naoružanja kuća i imanje Milorada Dodika, predsednika RS. Zoran Kosojević koji je ekipi “EuroBlica” pokazao kuću Ostoje Baštinca, tvrdi da je oružje pronašao slučajni sakupljač starog železa iz Dubrava kod Gradiške.

- On je prijavio da u magazi ima oružje, prvo je to rekao nama a onda je pozvao policiju koja je hitno došla u velikom broju. Zaposeli su ceo kraj. Na putu je bilo i desetak automobila, istraživali su, raspitivali se,

hodali po celoj šumi. Verujem da ih tu ima i sada samo ih je teško primetiti - rekao je Zoran Kosojević.


Njegov prezimenjak Živko tvrdi da je u vreme policijske akcije bio u staroj magazi Ostoje Baštinca i video oružje i eksploziv koje je, navodno, policija odnela.

- Sanduci sa minama za ručni bacač su bili u magazi odmah iza vrata - tvrdi Živko Kosojević.

2024 © - Vesti online