Četvrtak 24.11.2011.
06:43
Alo!

Sloba i mrtav duguje za Infostan!

Slobodan Milošević

U Prvom osnovnom sudu protiv njega je 21. februara ove godine (broj predmeta IV-23170/2011) pokrenut postupak zbog duga od 37.917 dinara! Nakon Miloševićeve smrti, neisplaćeni računi za vilu na Dedinju padaju na teret njegove naslednice - supruge Mire Marković.


Dragan Krgović, advokat pokojnog predsednika Miloševića, ubeđen je da je to greška.


- Verujem da se radi o nekoj administrativnoj omaški “Infostana“ jer sam ubeđen da su i Milošević i njegova porodica redovno plaćali sve račune. Vrlo često se dešavalo da u “Infostanu“ nešto pogreše jer očigledno postoji neki problem sa evidencijom - poručio je Krgović.

Inače, Slobodan, Mira, Marko i Marija su se u vilu u Tolstojevoj 33 doselili 1987. godine. U zdanju koje se prostire na 326 kvadrata živeli su sve do bombardovanja 1999. godine, nakon čega su se preselili u vilu “Mir“, u Užičkoj ulici. Zvanično je saopšteno da je do preseljenja došlo jer su geleri tokom bombardovanja oštetili kuću u Tolstojevoj. Nakon što je Milošević izgubio izbore, dugo se nagađalo na kojoj adresi žive on i njegova porodica.


Ispostavilo se da su boravili u vili “Mir“, gde je Milošević i uhapšen 1. aprila 2001, odakle je odveden prvo u Centralni zatvor, a onda u Haški tribunal. Posle njegovog hapšenja, Mira Marković se vratila u Tolstojevu 33, gde je živela sve do februara 2003. godine, kada je napustila Srbiju. Od tada je kuća prazna, ali je ostao dug od 37.917 dinara.


Prema rečima Dragana Krgovića, advokata porodice Milošević, neisplaćeni računi padaju na teret naslednika. U ovom slučaju Mire Marković. Zakon predviđa i mogućnost zaplene imovine ako se dugovanja ne izmire.
 

Ni portparol tužilaštva ne plaća račune!

Iznenadilo ga da je dužnik: Tomo Zorić

Inače, spisak političara i javnih funkcionera koji su državi dužni za komunalije i ostale račune, nema kraja: Zoran Krasić, poslanik SRS-a, dužan je “Infostanu“ 65.591 dinar, Miroljub Labus, bivši potpredsednik vlade Srbije, takođe je “Infostanu“ dužan 85.809 dinara, a među dužnicima se nalazi čak i Tomo Zorić, portparol Republičkog javnog tužilaštva. “Parking servisu“ je od juna 2011. dužan 6.510 dinara, a “Infostanu“ 846 dinara.

- Nemam pojma za ta dugovanja. Iznenađen sam. Uplatiću svakako. Nije to velika suma - poručio je Zorić.

2024 © - Vesti online