Sreda 23.11.2011.
20:14
Vestionline, Ag.

Zvezda ubedljiva protiv Smedereva u Kupu

 

Odlična uvertira Menzenge pred subotnji večiti derbi na 'Marakani'


Smederevci su na ovom meču odolevali do 30. minuta kada je Bruno Mezenga fantastičnim golom doveo svoj tim u vođstvo. Posle centaršuta Darka Lazovića sa desne strane, Brazilac petom iz peterca savladao golmana Dejana Rankovića.

Prednost crveno-belih povećao je Evandro u 42. minutu. Petković je prošao po levoj strani i ubacio loptu u peterac koja nije stigla do Mezenge, ali je Evandro bio dobro postavljen i neometan sa oko šest metara savladao golmana.

Fudbaler gostujućeg tima Nikola Krčmarević isključen je u 45. minutu zbog drugog žutog kartona koji je dobio zbog starta nad Evandrom. Prvu javnu opomenu dobio je zbog prekršaja nad Lazovićem sredinom prvog poluvremena.

Domaća ekipa iskoristila je u drugom poluvremenu igrača više i postigla još dva gola. Na 3:0 povećao je svojim drugim golom Mezenga u 60. minutu, kada je šutirao posle prodora Lazovića po desnoj strani i povratnog pasa.

Konačan rezultat postavio je Kristijan Borha u 77. minutu. On je posle odličnog proigravanja Marka Vešovića ušao u šesnaestereac i preciznim udarcem savladao golmana Rankovića.

U finišu utakmice igrači Smedereva imali su dve prilike za gol. Prvo je Nikola Trujić u 87. minutu bio bolji u duelu od Srđana Mijailovića, ali je slabo šutirao. U 90. minutu Ivan Milosavljević je šutirao sa distance, ali je pogodio prečku.

Ranije su svoj plasman u polufinale Kupa obezbedili Partizan, Vojvodina i Borac iz Čačka.

 

Rezultati:

OFK Beograd - Partizan 0:2 (0:1)
(Dijara 6, Marković 55)

Borac - Spartka 0:0, penalima 4:2

Vojvodina - Javor 1:0 (0:0)
(Oumaru 88)

Crvena zvezda - Smederevo 4:0 (2:0)
Mezenga 31, 60, Evandro 42, Borha 77)

2024 © - Vesti online