Sreda 23.11.2011.
17:31
Beta

Kriju informacije sa Ganićevog saslušanja?

Član ratnog predstavništva BiH: Ejup Ganić
 

"U Tužilaštvu BiH razgovarao sam o tome kako se branila BiH 2. i 3. maja 1992. godine", rekao je Ejup Ganić novinarima i odbio da otkrije razlog i karakter tog pojavljivanja.

On nije želeo da daje bilo kakve komentare o predmetu "Doborovoljačka ulica".
Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić nije želeo da saopšti novinarima bilo kakve podatke o toku istrage u tom predmetu, ali Srna nezvanično saznaje da je ona pri kraju, a sprovodi je strani tužilac Džod Roman.

Šef Odeljenja za ratne zločine u Tužilaštvu BiH Vesna Budimir nedavno je predsedniku Saveza logoraša Republike Srpske Branislavu Dukiću potvrdila da su intenzivirane aktivnosti Tužilaštva BiH na procesuiranju ratnih zločina nad Srbima tokom rata.

U Dobrovoljačkoj ulici ubijeno je 42, ranjeno 73 i zarobljeno 215 pripadnika JNA, koji su psihički i fizički zlostavljani protivno pravilima međunarodnog humanitarnog prava, odredbama zakona, Ženevskih konvencija i dopunskih protokola, prenosi RTRS.

Republika Srbija je raspisala poternicu za 19 državljana BiH osumnjičenih za zločin u Dobrovoljačkoj ulici.

Među licima sa poternice nalazi se i Ganić, koji je 1. marta prošle godine bio uhapšen na aerodromu Hitrou u Londonu, ali je pušten uz kauciju, posle čega je oslobođen odlukom Vestminsterskog suda.

2024 © - Vesti online