Sreda 23.11.2011.
17:07
Beta

Kacin: Nije sigurno da će Srbija dobiti kandidaturu

Zbog nesprovođenja sporazuma sa Prištinom nije sigurno da će Srbija 9. decembra dobiti status kandidata za prijem u EU: Jelko Kacin
 

"Srbija do danas nije poslala jasnu i razumljivu poruku iz koje bi se videlo da je odlučila da sprovodi dogovore sa Prištinom, što je od bitnog značaja za napredak prema cilju sticanja statusa kandidata", rekao je Kacin tokom susreta sa zamenikom predsednika Vlade Kosova Slobodanom Petrovićem u Briselu.

Petrović, predsednik Samostalne liberalne partije, rekao je da većina građana Kosova želi da se vrati normalnom životu i napusti barikade na kojima su morali da budu zbog radne obaveze. Razgovor se odnosio na dijalog Srbije i Kosova pod okriljem Evropske unije, a sagovornici su se složili o neophodnom hitnom sprovođenju postignutih dogovora, pre svega onih o kosovskim carinskim pečatima,
saopšteno je iz kabineta Jelka Kacina.

Petrović je tom prilikom rekao da takva delimična rešenja nisu dovoljno ambiciozna i da su "manje od rešenja predviđenih u Ahtisarijevom planu".

Kacin i Petrović su najavili prisustvo na konferenciji ALDE (Saveza liberala i demokrata) i političkih partija Zapadnog Balkana, koja će 5. i 6. decembra biti održana u Beogradu. 

2024 © - Vesti online