Sreda 23.11.2011.
13:57
Blic

"Bio sam u minusu 45 miliona evra "

Ponosan na sebe: Željko Mitrović
 

- Posle najteže i najkomplikovanije godine u istoriji Televizije „Pink” ulazimo u period stabilnog poslovanja zahvaljujući reformama koje smo sproveli u proteklih pola godine unutar kompanije. Pre šest meseci delovalo je kao da nema nikakve šanse da izađemo iz problema, ali sada je vidljivo da sam uspeo da napravim preokret i zasluge za sve to zaista moram da pripišem prvenstveno sebi, kaže Mitrović i dodaje da je posle porasta gledanosti „Pinka” u Srbiji ponosan na sebe.


- Bio sam teško bolestan početkom godine, ali sam se izlečio. Nedavno su mi na pregledima u Nemačkoj radili analize i utvrdili da sam zdrav. Kako sam se oporavio ja, tako se oporavila i kompanija. Sada ulazimo u zonu stabilnog poslovanja, što je na početku godine delovalo kao nemoguće, a ono što sam uradio definitivno je čudo. Prvo sam uspeo da pobedim opaku bolest, potom da se stabilizujem i da pokrenem brojne reforme u kompaniji, te konačno da veliki minus u obrtnom kapitalu svedem na krajnje podnošljiv. Govoreći u brojevima, imali smo minus od 45 miliona evra u obrtnom kapitalu, a trenutno je sveden na 15 miliona, s tim da će do kraja ovog meseca i taj dug biti reprogramiran i pokriven - objašnjava Mitrović.

Najveći gubitak kompanija Željka Mitrovića imala je u segmentima koji se nisu ticali televizijskog biznisa, ali su probleme pravile i „Pink Slovenija” i „Pink Makedonija”. Delovi Mitrovićevog „Pink” sistema su ponovo pod kontrolom.

Isplata zaostalih honorara

Mitrović tvrdi da će do 15. decembra isplatiti sve zaostale zarade. Takođe, isplatiće, kako objašnjava, sve zaostale honorare za rialiti formate kao što su bili „Farma” ili „Dvor”.
- Od Nove godine ulazimo u mnogo mirnije vode što se tiče poslovanja „Pinka”. Napravili smo preciznu strategiju razvoja u sledeće tri godine - kaže vlasnik ružičaste televizije.

 - „Pink BIH” je apsolutno stabilan i profitabilan sistem, kao i „Pink M”, oni su lideri gledanosti u svojim sredinama, „Pink Slovenija” i „Pink Makedonija” se konsoliduju. Srpski „Pink” kao osnova celog mog poslovnog sistema je imao najveći udar. Sve sam to doživeo kao izazov i podsticaj za kreativne poteze, jer je lako održavati liderske pozicije u stabilnim vremenima i sredinama. Kada se u jednom trenutku sve zaljuljalo i malo potonulo, posebno u vreme velike svetske krize, bilo je potrebno puno znanja i energije da se vratimo na vrh. Poslednji put kada sam ovoliko radio bilo je pre nekih petnaest godina. Pre četiri godine provodio sam u Beogradu oko dvesta dana, pre tri godine oko sto pedeset, a pre dve godine ispod sto.

Ove godine sam gotovo neprekidno u Beogradu i radim između šesnaest i osamnaest sati dnevno. Bavio sam se najsitnijim detaljima od strateških do programskih. Rekonstruisao sam programsku šemu i dobio više od željenog rezultata, priča Mitrović i kaže da je „Pink” krenuo s obnavljanjem i kupovinom najmodernije emisione tehnike za digitalizaciju.

- Doneo sam stratešku odluku da se oslobađam svih spoljnih poslova i vraćam se isključivo poslovanju televizije i proizvodnji programa - kaže on.

I ovo:

* "Nisam bio pri zdravoj pameti"

* Tanja Vojtehovski dala otkaz na "Pinku"

* Nikolina Pišek dobila emisiju na "Pinku"

* Zabrana za Hrvatsku na RTV "Pink"

2024 © - Vesti online