Sreda 23.11.2011.
11:41
B92

Dačić: Moguća vlada DS i SNS

Ministar unutrašnjih poslova: Ivica Dačić
 



Dačić je za B92 rekao da bi naprednjake i demokrate "objektivno, mogla naterati neka nužnost" da stupe u postizbornu koaliciju i formiraju vladu, u slučaju da na drugi način ne bude mogla da se formira parlamentarna većina.


On je rekao da se u takvoj koaliciji pominje mogućnost učešća SPS-a, ali da za socijaliste to ne bi bilo dobro, jer bi kao najveća opoziciona stranka za godinu dana imali duplo veći broj glasova.


Predsednik SPS-a smatra da su sukobi u vladajućoj koaliciji "više predizborno pozicioniranje, nego što je reč o suštinskim sukobima".


On je rekao da iz SPS-a niko nije pretio lideru Srpskog pokreta obnove Vuku Draškoviću koji je izjavio da su mu upućene pretnje "iz kabineta jednog ministra", ali da će policija ispitati njegove navode.


Dačić je rekao da je Drašković već niz godina pod policijskom zaštitom i da su sve pretnje koje mu se upućuju predmet interesovanja policije.


"Policija ne želi da bude deo nekih političkih priča i razračunavanja unutar stranke ili koalicije. Sve informacije kada budu dostupne, biće saopštene javnosti", rekao je Dačić.


Dačić nije želeo da komentariše odluku Suda za ljudska prava u Strazburu da država sklopi poravnanje sa članovima pokreta Otpor, zbog propusta pravosuđa u postupku koji je vođen protiv Marka Miloševića.


On je rekao da bi svi ti slučajevi trebalo da budu rešeni što pre i da na njih bude stavljena tačka, jer je "smešno" da se takvi postupci vode 12 godina posle 2000. godine.

2024 © - Vesti online