Utorak 22.11.2011.
18:36
Fonet

SPO: DS obećao da nas SPS više neće maltretirati

SPO ne ruši Vladu do devetog decembra

"Demokratska stranka kao stožer vladajuće koalicije i kao neko ko se dogovorio sa SPS ima najveću odgovornost i uticaj. SPO je tri i po godine u vladi i za to vreme 'gutala je svakakvo đubre' da bi Srbiji obebzedila status kandidata za članstvo u Evrospkoj uniji", rekao je Jugović danas novinarima u Skupštini Srbije.


On je ponovio da SPO nema nameru da ruši Vladu, jer smatra da je deveti decembar, kada će se odlučivati o kandidaturi za članstvo u Evropskoj uniji "Dan D" za Srbiju.

"Nismo mogli da trpimo da pojedini ministri vređaju SPO, a da ih mi bezuslovno podržavamo", rekao je Jugović i dodao da ministri iz SPS pokušavaju da se agresivnom i patriotskom retorikom pozicionaraju pred izbore.


Šef poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija izrazila je nadu da će vladajuća većina ostati stabilna do devetog decembra. Ako se i pojave novi nesporazumi, kako je rekla, treba ih rešavati, imajući na umu interes da se Vlada Srbije ne destabilizuje i da se završi posao koji predstoji do krajnjeg cilja dobijanja statusa kandidata.


Šef poslaničke grupe Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović je ocenio da su odnosi u vladajućoj većini duboko poremećeni i da je njen maksimum pružanje kvoruma od 126 poslanika. "Ključni problem je nedostatak politike, koji povlači konfuziju u svakodnevnom funkcionisanju države", ocenio je Jovanović.

2024 © - Vesti online