Utorak 22.11.2011.
15:57
Vestionline

Stros Kan tuži Sarkozijevog savetnika

Domink Stros Kan podnosi tužbe zbog ugrožavanja privatnosti
 

Stros Kan i njegova supruga tvrde da su mediji i komentari Sarkozijevog bliskog saradnika Anri Genoa narušili njihovo pravo na privatnost, što je krivično delo prema francuskim zakonima.


Njegovi advokati su najavili tužbu protiv dnevnika "Figaro" i nedeljnika "Ekspres", "Nuvel observer", "Pari mač" i "VSD".

Takođe će tužiti i zvaničnika Genoa, jer je u jednom intervjuu izjavio da je afera vezana za Stros Kana jedna od onih u kojoj se privatni život preklapa s krivičnim delom.

Iako su protiv bivšeg direktora MMF-a u SAD odbačene optužbe za seksualno zlostavljanje hotelske sobarice, Stros Kan je ponovo u središtu skandala, koji se tiče sudske istrage u vezi sa ilegalnom prostitucijom u francuskom gradu Lilu i lancu belgijskih bordela.

Pojedini mediji su, pozivajući se na istragu, objavili da su prostitutke iz Lila odvođene u Vašington i Pariz, kako bi zabavljale Stros Kana na orgijama u restoranima i luksuznim hotelima.

Tokom istrage je do sada optuženo osam viđenijih ličnosti iz Lila, uključujući i direktora hotela "Karlton", koji je blizak Stros Kanovoj Socijalističkoj partiji.

Stros Kan je zatražio da bude ispitan u vezi sa tim slučajem, ali i da se povede istraga o tome kako je došlo do "curenja" informacija iz istrage, ali, za sada, nije poznato da li će i protiv njega biti podignuta optužnica.

Advokati bivšeg direktora MMF-a su odbacili optužbe kojima se tereti njihov klijent, ocenivši da je u pitanju "bolesna i bezvredna kampanja koju vode određeni novinari".

2024 © - Vesti online