Utorak 22.11.2011.
15:21
B92

Bez dogovora o prelazima

Sledeća runda dijaloga naredne nedelje
 

Iako je došlo do približavanja stavova dveju strana kada je reč o regionalnom predstavljanju Prištine, još uvek nemamo dogovor, izjavio je šef beogradskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović i dodao da se nada da će taj dogovor biti postignut tokom sledeće runde dijaloga, naredne nedelje.

Stefanović je rekao da, i pored svega, ova runda dijaloga može da se oceni pozitivnom zbog juče postignutog dogovora o diplomama, ali i zbog toga što su obe strane imale priliku da iznesu stavove o svim važnim pitanjima.

"Ispratili su nas glasovi iz Beograda da nemamo mandat, da ne znamo šta hoćemo i da se ništa nećemo dogovoriti. Nadam se da sada uviđaju da nisu bili u pravu", rekao je Stefanović.

Šefica prištinskog pregovaračkog tima Edita Tahiri potvrdila je da je došlo do približavanja stavova vezanih za regionalno predstavljanje, ali je napomenula da između Prištine i Beograda još uvek postoje "duboke konceptualne razlike". Ona je rekla da je razočarana što, osim diploma, nije postignut dogovor i o ostalim spornim pitanjima, poput prelaza, struje i telefona, i optužila je Beograd da ne ispunjava dosad postignute dogovore.

"Bojim se da ne uđemo u situaciju da samo proizvodimo papire, ali se ništa ne sprovodi", kazala je ona.

2024 © - Vesti online