Utorak 22.11.2011.
15:02
Vestionline

Zimonjić i Lodra pobedili Bopanu i Kurešija

Odlična partija Zimonjića i Lodre

Posle poraza od Poljaka Matkovskog i Firstenberga (2:1), srpski i francuski teniser našli su se u teškoj situaciji, jer su morali da pobede u meču protiv Indijca i Pakistanca.

Bopana i Kureši su bolje otvorili meč i pri vođstvo od 5:4 imali su prvu set loptu, ali nisu uspeli da je iskoriste, kao ni još tri kada su u taj-brejku imali ogromnu prednost od 6:2, ali tada je na scenu stupio razigrani Zimonjić koji je sa nekoliko vanredno dobrih poena poravnao rezultat.

Tada se desio krajnje neobičan poen, jer je Bupati poslao lopticu visoko, Zimonjić je mislio da je udarila u semafor "O2 arene", i već se počeo radovati, a Lodra je smečovao za svaki slučaj jer je loptica pala u teren. Ipak, sudija je poništio poen, a Indijac i Pakistanac su iz samo njima znanih razloga potpuno "poludeli" na sudiju.

Epilog taj-brejka u prvom sretu je bio 8:6 za srpsko-francuski dubl, a Bopana i Kureši više nisu imali strpljenja, pa su do kraja meča igrali veoma loše. Česte svađe sa sudijom zbog pomenutog poena, nerviranje zbog dosuđenog prestupa pri servisu, na kraju je kulminiralo prestupom reketa preko mreže i meč je bio praktično gotov, jer su Zimonjić i Lodra na kraju trijumfovali rezultatom 6:2.

O njihovom plasmanu u polufinale odlučivaće meč protiv Danijela Nestora i Maksa Mirnjija, u kome je Nenadu Zimonjiću i Mikaelu Lodri neophodna pobeda.

2024 © - Vesti online