Utorak 22.11.2011.
15:34
Vestionline

Nataši Ninković uručena nagrada Raša Plaović

Nataša Ninković nagrađena je za ulogu Hede Gabler u istoimenoj predstavi po tekstu Henrika Ibzena, u režiji Snežane Trišić. Kandidati za nagradu bili su i Dragan Mićanović, Igor Đorđević, Nebojša Dugalić, Nikola Ristanovski i Hana Selimović.

Zbog jake konkurencije, priznanje joj još značajnije: Nataša Ninković

Ninković je posle uručenja nagrade rekla da bi bila zadovoljna da je bilo ko od kandidata dobio nagradu i da joj je to priznanje zbog takve konkurencije još značajnije.

Ona je rekla da glumci po prirodi svog posla moraju stalno da se dokazuju, a da je nagrada "Raša Plaović" obavezuje na još više dokazivanja u glumačkom radu. Na svečanosti povodom Dana Narodnog pozorišta dodeljena je i godišnja nagrada tog teatra ansamblu predstave "Kanjoš Macedonović" pisca i reditelja Vide Ognjenović.

Za najbolja individualna premijerna umetnička ostvarenja iz repertoara Narodnog pozorišta uručene su i nagrade glumcima Nataši Ninković, Igoru Đorđeviću, Jovanu Veselinoviću, operskim pevačima Snežani Savičić Sekulić i Ivici Tomaševu i kostimografu Marini Vukasović Medenici.

Povodom 143. godišnjice Narodnog pozorišta režiseru Jiržiju Menclu uručena je plaketa za značajne aktivnosti u životu i radu Nacionalnog teatra, a to priznanje dodeljeno je i Telenor fondaciji. Uručene su i nagrade pozorišta za doprinos radu pozorišta, pohvale za rezultate, zlatne značke za 20 godina rada u pozorištu i povelje penzionisanim radnicima i umetnicima.

2024 © - Vesti online