Utorak 22.11.2011.
13:12
Beta, Vestionline

USAID uložio u Srbiju 662, 7 miliona evra

Ta sredstva su namenjena za stimulisanje ekonomskog rasta, jačanje pravosudnog sistema i promociji dobrog upravljanja u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Pomoć Srbiji od američkog naroda...

Direktorica Misije USAID u Srbiji Suzan Fric sutra će u Novom Sadu potpisati Memorandume o razumevanju sa predstavnicima 10 gradova i opština i tako otpočeti saradnju na realizaciji projekata koji za cilj imaju stvaranje uslova za brže zapošljavanje mladih.

Memorandumi će biti potpisani sa Gradom Beogradom i gradskim opštinama Stari Grad i Čukarica, te predstavnicima Novog Sada, Apatina, Šapca, Osečine, Rače, Velike Plane i Topole.

U okviru projekta, USAID će organizovati treninge za koordinatore Kancelarija za

Šta su 662 miliona evra naspram 29 milijardi dolara?

 

SAD su bile jedan od aktivnih učesnica bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine. O materijalnoj šteti koja je naneta Jugoslaviji tokom bombardovanja izneti su različiti podaci. Tadašnje vlasti u Beogradu procenile su štetu na oko stotinu milijardi dolara i zatražile nadoknadu od članica NATO-a. Grupa ekonomista G17 štetu je procenila na 29,6 milijardi dolara.

mlade kako bi oni efikasnije mogli da sprovode programe za zapošljavanje mladih.

USAID će direktno raditi sa mladim preduzetnicima iz ovih gradova i opština kako bi im pomogli da realizuju svoje poslovne planove, a odabranim opštinama pomoći će da problemu nezaposlenosti kod mladih pristupe strateški, kroz razvoj i implementaciju Akcionih planova za omladinsko preduzetništvo.

Suzan Fric sutra će u Somboru sa gradonačelnicima Kanjiže, Sombora i Subotice potpisati Memorandume o razumevanju sa USAID projektom održivog lokalnog razvoja, radi planiranja i realizacije projekata lokalnog ekonomskog razvoja, koji su od zajedničkog interesa i koristi.

Na taj način započeće međuopštinsko partnerstvo između Kanjiže, Sombora i Subotice u okviru lokalnog ekonomskog razvoja, navodi se u saopštenju za javnost.

2024 © - Vesti online