Utorak 22.11.2011.
10:04
Blic

Afrički diktator "leči" sidu, lovi veštice i otima seljake

Jaja Džambe pomaže svom sunarodniku
 

Uvek odeven u belo od glave do pete, Džame pacijentima utrlja na grudi biljni melem, koji je sam patentirao, i posle samo nekoliko tretmana ih proglasi zdravima.

- Mogu da izlečim sidu i astmu. Nakon što se podvrgnu tretmanu, oboleli posle tri dana treba ponovo da idu na testiranje, a već sada mogu da vam kažem da će test biti negativan - izjavio je ovaj afrički diktator, koji je ujedno načelnik generalštaba, ministar odbrane, predsednik Ustavnog suda...

Naravno, nema dokaza da su neki pacijenti uopšte i bili HIV pozitivni pre tretmana kod predsednika, jer nezavisni testovi nisu dopušteni.

- Ne moram sumnjivcima da dokazujem da to mogu, kad oni ne razumeju stvar! - rekao je predsednik Džame, koji tretmane za lečenje side zakazuje samo četvrtkom, a za astmu samo subotom.

Da je predsednik čudotvorac tvrdi i Tamsir Mbove, ministar zdravlja Gambije. Njegov posao je i da odabira pacijente koji će imati tu sreću da ih leči predsednik. Proizvodnju "leka" fiansira njegovo ministarstvo, pa nije teško zaklučiti ko na njima zarađuje.

2024 © - Vesti online