Utorak 22.11.2011.
13:30
Z. Marjanović - Vesti

Bombarduju Srbiju otrovnom paučinom

Nikola Aleksić

Već godinama upozoravate na opasnosti koje prete Srbiji od bele paučine.
- Neobeleženi avioni koji nas svakodnevno preleću otrovima zaprašuju stanovništvo i prirodu. Iz oblaka punih otrovnih aerosoli truju nas kao insekte. Posledice će, kao i od upotrebe genetski modifikovane hrane, biti katastrofalne.


Vi ste se zalagali čak i za obaranje takvih aviona?
- Naravno, jer ti avioni ulaze nenajavljeno u naš vazdušni prostor, i noću i danju. Neki put odjednom nas preleti desetak aviona koji za sobom ostavljaju otrovne oblake.

Uostalom, i naš Zakon o vazdušnom saobraćaju zabranjuje ispuštanje hemijskih jedinjenja iz aviona koji preleću Srbiju. Pošto mislim da se ovde radi o namernom trovanju naroda Srbije, zahtev za obaranje takvih aviona je potpuno opravdan.

Čemu služi eksperiment

 

Postojanje projekta javnosti je otkrio Džon Holren, jedan od vodećih američkih naučnika. On je objasnio da se preko bele paučine atmosfera tretira aluminijum-dioksidom, barijumovim solima i drugim otrovnim jedinjenjima, ali nije otkrio čemu ovi eksperimenti služe. NASA je pre nekoliko godina objavila da zemlja dobija 20 odsto manje sunca nego ranije, što možda ima veze sa ovim projektom.


Šta sadrže ti oblaci?
- Oni su puni otrovnih hemijskih jedinjenja, bakterija, virusa, pa čak i čestica nanotehnologije koje su posebno opasne jer izazivaju izuzetno tešku Morgelonsovu bolest (dermatitis ichtiosa). O tome sam nedavno govorio i na međunarodnoj konferenciji o zaštiti životne sredine u gradovima i prigradskim naseljima, koja je održana pod pokroviteljstvom UN.

Od Morgelonsove bolesti do sada je u svetu obolelo oko 60.000 ljudi. Radi se o tome da nanovlakna kada prodru u naš organizam, prave jedinjenja koja sprečavaju zarastanje rana. Bojim se da se ta bolest već pojavila i u Srbiji.

Od alergija do gubitka pamćenja

 

Osim slabljenja imuniteta i alergija nepoznatog porekla, među mogućim posledicama zaprašivanja su i gubitak pamćenja i iznenadni bolovi u grudima. Tu su i srčani i problemi sa vidom, ali i do sada nepoznata oboljenja kože.

Ako je tako, ko je za to odgovoran?
- Najodgovorniji su predsednik Srbije i Vlada koji bi, zbog mogućih fatalnih posledica, trebalo hitno da raskinu Sporazum o Partnerstvu za mir. Odgovorni su i Narodna skupšina i Vojska. Nešto treba da se preduzme jer ili će se Srbija konačno probuditi ili će nestati sa geografske karte.

2024 © - Vesti online