Utorak 22.11.2011.
12:11
J. L. Petković - Vesti

Protiv Borka 30 advokata

Inicijativu pred Ustavnim sudom u ime Skupštine zajednica zastupaće advokat Goran Petronijević, koji će predvoditi tim od 29 advokata koji su se javili da besplatno pomognu.

Nije uvek bio na udaru: Borko Stefanović

- U ime lokalne samouprave i građana srpske nacionalnosti razmatra se podnošenje inicijative za ocenu ustavnosti dosadašnjeg toka pregovora i mogućnost krivične prijave

.

Pred nama je puno materijala, konsultujemo stručnjake za ustavno pravo, zanima nas i da li je postojalo ovlašćenje i za šta sve, koje je Vlada Srbije dala šefu pregovaračkog tima, objašnjava Petronijević.

Među advokatima koji su se javili da Skupštinu zajednice zastupaju besplatno je i Milinko Milinčić iz Kanade koji je poslao analizu na četiri strane.

Kako saznaju "Vesti", on navodi da možda postoji osnova i za "podnošenje krivične prijave čak i za odavanje državne tajne", kao i da "niko ne može da u ime Vlade potpisuje nešto što je u domenu Zakona o državnoj granici, katastru ili matičnim knjigma, jer je reč o kršenju osnovnih ustavni odredbi o suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Srbije".

Kriju se potpisi

 

Advokat Milinčić navodi, saznaju "Vesti" da i pored brojnih pokušaja nije uspeo da pronađe potpise niti dokumentaciju o pregovorima koje je Stefanović do sada u ime države vodio.

 

- Više je nego očigledno da se nešto krije, iako su ti pregovori bili od izuzetnog javnog značaja. Javnost ima pravo da sa njime bude upoznata, naveo je Milinčić u svojoj analizi.

2024 © - Vesti online