Utorak 22.11.2011.
04:46
Index hr

Tuđman zabranio evakuaciju dece iz Vukovara?

"Ja bih Vas podsetio, tamo je 2000 dece, šta ćemo s tom decom?", pitao je Dedaković Tuđmana, koji mu je odgovorio sledeće: "'Ajde vi radite svoje. Idem ja da vidim šta je. Ne dolazi u obzir nikakvo izvlačenje".

Franjo Tuđman

Tuđman je potom rekao Dedakoviću da mu to što je od njega tražio pošalje zvanično - faksom. "E, kod mene ne radi faks, gospodine predsedniče", odgovorio mu je Dedaković.

Povodom pojavljivanja snimka oglasio se i Tuđmanov sin Miroslav koji tvrdi da se razgovor između njegovog oca i Dedakovića ne odnosi na evakuaciju dece iz Vukovara već na pokušaj proboja preko Marinaca, za koji je državni i vojni vrh Hrvatske tada smatrao da nema nikakve šanse.

U HRT-ovom prilogu objavljen je i govor Siniše Glavaševića, u kome direktno optužuje hrvatski politički vrh za "izdaju Vukovara", navodi "Indeks".

"Gospodo sabornici, dane ste provodili u ukusnim domovima i isto takvim kancelarijama, a Vukovarcima ste dodelili vlažne i tamne podrume. Za vaše noći odabrali ste tople i meke pokrivače, njima ste prepustili mokru i smrdljivu ćebad. Zar zaista mislite da su za to svi ovi ljudi dali svoj glas? Zašto ste naše bebe i našu decu osudili na krastavost", pitao je Glavašević.

Miroslav Tuđman

Miroslav Tuđman reagovao je i na ovaj Glavaševićev govor, rekavši da je on zapravo nastao u operativnoj akciji "Opera" Kontra-obaveštajne službe (KOS).

"Drugim rečima, dvadeset godina od smrti novinara Hrvatskog radija, Miroslav Tuđman odjednom otkriva hrvatskoj javnosti da je Glavašević bio zaveden od jedne akcije KOS-a", konstatovao je "Indeks".

2024 © - Vesti online