Utorak 22.11.2011.
02:13
M. R. - Vesti

Abdiću sloboda zbog Glavaša?

Upravo zbog takvog odnosa prema Glavašu, hrvatski predsednik Ivo Josipović pomilovaće Abdića, ukoliko mu on uputi molbu za pomilovanje. Na blagonaklon odnos prema Glavašu reagovao je i Mladen Bajić, glavni hrvatski tužilac koji je protestvovao kod svog bosanskog kolege.

Fikret Abdić i Branimir Glavaš


 

Tretman koji uživa ratni zločinac u mostarskom zatvoru, u Hrvatskoj se doživljava kao provokacija i manipulacija. Zagrebu, odnosno vladajućem HDZ-u, sada smeta takav odnos prema Glavašu, ali zbog velikih šansi da ih na izborima 4. decembra, pomete u Slavoniji i Baranji.


Ucenjivanje Sarajeva sa uslovnim otpustom Fikreta Abdića teško će išta promeniti, jer je Zagreb takvu priliku propustio u septembru, kada je Komisija hrvatskog Ministarstva pravosuđa odbila molbu Babine porodice da ga pusti na uslovni otpust, iako je odslužio dve trećine od 15-godišnje kazne.

Babo neće da traži pomilovanje

 

U Zagrebu se tvrdi da bi hrvatski predsednik sigurno pomilovao Abdića ako bi podneo takav zahtev. A on to verovatno neće učiniti, bar tako tvrdi njegova ćerka, Elvira Abdić Jelenović, jer kada bi to učinio, kaže ona, priznao bi krivicu za zločin zbog kojeg je osuđen.

2024 © - Vesti online