Utorak 22.11.2011.
01:37
Vestionline

Dačić: Nova vlada sa starim partnerima

Ne želi da menja partnere u Vladi: Ivica Dačić
 

Dačić je rekao da je za njega bitno da socijalisti, u koaliciji sa PUPS-om i Jedinstvenom Srbijom osvoje što veći broj glasova na izborima.

On je podsetio da su socijalisti u koaliciji i sa Demokratskom strankom, istakavši "da neko naše opredeljenje jeste da tu koaliciju nastavimo i posle izbora", ako to bude moguće.

"Treba prvo da se završe izbori, jer ne vredi praviti računicu bez krčmara. Nego da vidimo, da li postoji dovoljan broj glasova", rekao je Dačić.

Dačić je, povodom nedavnih dešavanja u Skupštini Srbije kada poslanici Srpskog pokreta obnove nisu podržali vladajuću većinu, ukazao i da je za stabilnost parlamenta i vlade važno kako će se odvijati odnosi SPO i DS-a.

"Ako je SPO u koaliciji, mora da poštuje ono što je zvanična politika i za mene je najbitnije da vidimo, kako će se odvijati ti odnosi, pošto su oni bili na Tadićevoj izbornoj listi - da li će se to odraziti na funkcionišenje te koalicije, odnosno na opstanak Vlade", rekao je on.

Dačić je dodao i da je "potpuno moguće, ako sad oni (poslanici SPO) izađu iz parlamenta, da onda nema više parlamentarne većine".

2024 © - Vesti online