Sreda 30.12.2009.
20:51

Tadić: Biće bolje

Tadić je u obraćanju građanjima rekao da ni 2010. neće biti laka i da će se Srbija suočiti sa teškoćama, ali da očekuje da naredna bude godina u kojoj će biti postignut određeni ekonomski rast.

On je rekao da je najznačajnije što u ovoj godini nije ugrožen privredni potencijal Srbije i istakao da su sačuvani ekonomski kapaciteti države.


"Ekonomski rezultati i parametri u 2009. godini su bolji nego što smo predviđali. Srbija je pogođena recesijom, kao i 99 odsto održava, ali smo očuvali naše privredne resurse uz pomoć i razumevanje građana", rekao je predsednik Srbije.

"Biće bolje u budućnosti i to roditelji treba da obećaju svojoj deci i verujem da ćemo u narednom periodu imati mnogo bolje rezultate, ali će biti i bolnih i teških reformi", naglasio je Tadić.

Predsednik je ocenio da su u godini na izmaku postignuti izuzetni rezultati na polju evropskih integracija, istakavši da je cilj da do kraja 2010. ili pocetkom 2011. godine Srbija dobije zvaničan status kandidata, a da nakon toga što pre počnu pregovori o članstvu u EU.

"Nisam verovao pre dva meseca da će Prelazni trgovinski sporazuma biti odmrznut, ali se to dogodilo", rekao je Tadić, i dodao da je vizna liberalizacija izuzetan uspeh od koga će građani Srbije imati konkretnu korist.

Tadić je ponovio stav da je vlast u Srbiji rešena da dovrši saradnju sa Haškim tribunalom, istakavši da će haški optuženici biti uhapšeni čim budu locirani.

2024 © - Vesti online