Ponedeljak 21.11.2011.
22:14
Vestionline

Beograd i Priština pregovarali o diplomama

Borislav Stefanović i Edita Tahiri
 

Pregovarački timovi Beograda i Prištine razgovarali su o rešenju pitanja univerzitetskih diploma, izjavio je jedan zvaničnik Evropske komisije koji je prisustvovao razgovorima.

Šef tima Vlade Srbije za pregovore s Prištinom Borislav Stefanović izjavio je, posle završetka prvog dela nove runde dijaloga, da su dve strane postigle dogovor o uzajamnom priznavanju univerzitetskih diploma.

Stefanović je rekao da je ostvaren i napredak ka nagodbi o učešću Kosova na regionalnim forumima, ali je dodao da Priština i dalje, s tim u vezi, insistira na priznavanju elementa državnosti, pa se još uvek ne zna da li je moguć konačni dogovor.

Dijalog Beograda i Prištine biće nastavljen sutra pre podne u Briselu, a na dnevnom redu će biti pokušaj da se nađe kompromis o administrativnim prelazima na severu Kosova.
 

Nova runda tehničkog dijaloga Beograda i Prištine počela je danas u Briselu, posle gotovo tri meseca pauze.

Šef beogradskog tima Borislav Stefanović izjavio je uoči početka razgovora da veruje da će tokom najnovije runde dijaloga biti postignut dogovor o univerzitetskim diplomama, učešću Kosova na regionalnim skupovima, kao i o administrativnim prelazima.

2024 © - Vesti online