Utorak 22.11.2011.
03:44
Mondo

Nikola Kojo prelazi u režisere

Proslavljeni glumac je u Podgorici kako bi prisustvovao premijeri filma "Parada" Srđana Dragojevića.

Već godinama naginje ka režiji, radi reklame i kratke filmove: Nikola Kojo
 

"Pada mi jako teško ceo proces rada i sve ovo oko njega, ta 'popularnost'. Polako naginjem ka režiji, već godinama, radim reklame i neke kratke filmove. Sledeće godine spremam svoj prvi igrani film, tako da...

Neću naravno prestati da se bavim glumom, jer posle 32 godine u tome, a ja imam 44, malo bi bilo glupo da to radim. To je moj život, veći deo života sam proveo u tom poslu. Sigurno ga neću odbaciti, ali ću ga malo dozirati.

Pokušaću da ga smanjim na neku meru, koliko je to moguće", rekao je Nikola Kojo u intervjuu, u kojem je, pored ostalog, izneo i svoje stavove o politici, LGBT populaciji, filmovima, i najavio da će se uskoro oprobati kao režiser - prvi put.

"Sigurno da ne igram u ovom filmu samo zbog novca, već mi je i tema prijala. Na to ne gledam kao na borbu protiv homofobije, nego generalno protiv bilo koje vrste nasilja. I zato mi se ovaj scenario dopao, zato sam ovaj film radio i zato mislim da svako ima pravo da se šeta slobodno ovom planetom", izjavio je Kojo.

Glumac nije želo da otkriva bilo kakve detalje o filmu koji planira da snimi, sa obrazloženjem da je još uvek rano za to. Ono što je sigurno je da će se film u režiji našeg proslavljenog glumca pojaviti 2012. godine.

Neke od prepoznatljivih uloga Nikole Koja:

"Mi nismo anđeli"

"Lepa sela lepo gore"

"Mehanizam"

"Točkovi"

"Četvrti čovek"

"Parada"

2024 © - Vesti online