Ponedeljak 21.11.2011.
13:31
Kurir

Kina: Policija istražuje pogibiju 19 mališana

Foto: Ilustracija
 

Privatno obdanište u koje su išla poginula deca biće zatvoreno, a novo državno obdanište biće otvoreno ove nedelje na istoj lokaciji, saopštile su gradske vlasti.

Autobus, odnosno kombi vozilo sa devet sedišta, prevozio je 62 dece i dve odrasle osobe, kada se sudario sa kamionom prošle srede u severozapadnoj provinciji Gansu.

Jedan od vaspitača i vozač autobusa su poginuli zajedno s 19 dece starosti od tri do pet godina, a ostalih 43 dece je povređeno.

Autobus je vozio decu u zabavište "Mali doktor" u gradu Ćingjang. Gradske vlasti su navele da je privatno obdanište zatvoreno i da će na istom mestu biti otvoreno državno obdanište, a da će decu prevoziti autobus sa 45 mesta koje je poklonila obdaništu jedna naftna kompanija.

U saopštenju je takođe rečeno da će roditelji svakog poginulog deteta dobiti 436.000 juana (68.000 dolara) kao "kompenzaciju i utehu".

Vlasnik privatnog obdaništa Li Đungang je uhapšen pod optužbom da je izazvao smrt većeg broja dece u saobraćajnom udesu, piše lokalna štampa, a prenosi AP.

U izveštaju se navodi da je Li prekršio zakon time što je izvadio sedišta iz autobusa kako bi u njega stalo više dece i što je naredio drugima da upravljaju prenatrpanim autobusom.

Agencija Sinhua je objavila da je u obdanište dolazilo više od 700 dece ali da su imali četiri kombija iz kojih su izvađena sedišta kako bi u njih stalo što više dece.

2024 © - Vesti online