Ponedeljak 21.11.2011.
12:49
Jutarnji list

Pedagoški je "okačiti" Gotovinu na školu

"Mučenici" koji su mučili i ubijali: Ante Gotovina i Mladen Markač
 

Inače, hrvatski generali osuđeni su pred Haškim tribunalom, nepravosnažno, na 24, odnosno 18 godina zatvora za ratne zločine nad Srbima tokom akcije Oluja.


Zbog takvog poteza direktora Krešimira Mihajlovića reagovaće prosvetna inspekcija koja bi uskoro trebalo da u tu školu pošalje svoje inspekore, piše Jutarnji list.
 

Biće pozvan na razgovor

Međutim, načelnica Gradskog ureda za obrazovanje Božica Šimleša ne slaže se s njim i ističe kako se dobro zna šta može da se stavi u hodnike škole. Ona kaže i da će Mihajlovića pozvati na razgovor.

"Njegova izjava da oni kojima smeta idu u Srbiju, ne bih komentarisala. To je neprimereno. Mi, nažalost, ne možemo učiniti ništa da se to sankcioniše", dodala je ona.

S druge strane, Mihajlović u svom činu ne vidi ništa sporno. Baš naprotiv, kaže da je ponosan i da je plakat s natpisima "Hrvatski mučenici" i "Od pobede, preko istine do pravde" odlična vaspitna metoda.


On takođe tvrdi i da se plakat nalazi na zidu s ciljem da se deci približi novija hrvatska istorija.


"Živimo u Republici Hrvatskoj, ovo je hrvatska država i hrvatska škola. Dužnost direktora je da uči decu o ratu, ali i o domoljublju. Ako te slike nekome smetaju, onda neka ode da živi u Srbiju, ili u SAO Krajnu. Čije slike je trebalo da stavim? Možda Martića ili Šljivančanina", zapitao se.

2024 © - Vesti online