Ponedeljak 21.11.2011.
11:09
Beta

Vojvodina: Mađari optužuju Mađare za cenzuru

Većina mađarskih stranki u Vojvodini optužuje Tamaša Korheca i njegovu partiju, Savez vojvođanskih Mađara, da uvode potpunu partijsku cenzuru
 

O strategiji bi trebalo da se glasa sutra na sednici Nacionalnog saveta Mađara, u kojem većinu ima najjača manjinska partija, Savez vojvođanskih Mađara (SVM).


Četiri stranke su pozvale intelektualce i predstavnike crkava da na sednici ne glasaju za usvajanje tog dokumenta, prenosi današnji novosadski "Mađar so".


Ocenili su da se strategijom neopravdano daje prednost medijima koje su osnovali visoki funkcioneri SVM-a, uključujući i aktuelnog predsednika Nacionalnog saveta Mađara Tamaša Korheca.


Predstavnici četiri stranke zajednički su ocenili i da je predviđeno uvođenje novinarskog "kodeksa ponašanja" zapravo uvod u "potpunu partijsku cenzuru" i kontrolu SVM-a nad medijima pod plaštom Nacionalnog saveta Mađara.


Oni su naveli da su pojedini mediji, čiji je osnivač nacionalni savet, poput listova "Mađar so" i "Het nap", kao i RTV "Panon", već sada pod očiglednom i potpunom kontrolom SVM-a.

2024 © - Vesti online