Ponedeljak 21.11.2011.
10:31
RTS

Veliki povratak “Mapetovaca“

Film o "Mapetovcima" uskoro stiže i u Srbiju
 

Tokom protekle tri i po decenije, postali su planetarni fenomen, misionari veselijeg i zabavnijeg sveta. Mapetovci i Mapet šou koji se krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih prikazivao i u bivšoj Jugoslaviji, zabavljali su generacije. Dugo očekivani novi film imao je svetsku premijeru u Holivudu, a uskoro stiže i u Srbiju.


Mapet šou je britanska TV serija koju je producirao američki lutkar Džim Henson uspevši da drevnu umetnost prilagodi savremenom mediju i stvori zabavu za svakog. Oni su zapravo bili akteri predstave u stilu vodvilja, s prikazom dešavanja iza scene.


U svakoj emisiji nastupala je po neka slavna ličnost. Od prve epizode početkom 1976. godine, do poslednje stodvadesete 1981. godine, Mapet šou je slovio za pionirski poduhvat koji je izazvao revoluciju. Nedeljno ga je gledalo 235 miliona gledalaca, u više od stotinu zemalja.


Mis Pigi, Kermit, Gonzo, dežurna gunđala iz lože-ujedinjeni, vratili su se u velikom stilu u pokušaju da nastave zaboravljeni šou.


“Ko ne voli Mapetovce! Ja sam ih obožavao kada sam imao pet godina! Za nove gledaoce ovo je šansa da ih upoznaju u akciji na velikom platnu, a za stare da se ponovo sretnu sa starim prijateljima“, rekao je Džejms Bobin, reditelj filma.


Osveženje je videti prave lutke u vremenu kada su efekti i kompjuterska grafika uzeli maha. Novi film, dokaz je da su Hensonove lutke i danas uverljive, posebno u društvu ljudi. Donose radost i bude uspomene...

2024 © - Vesti online