Nedelja 20.11.2011.
19:21
Beta

Vujanović: Krivokapić inspirator političkih napada

Filip Vujanović: Ekstremni crnogorski nacionalisti vode hajku protiv mene
 

Vujanović je novinarima u Pljevljima kazao da on nije u sukobu s SDP-om, koalicionim partnerom njegove Demokratske partije socijalista (DPS), već da se s liderom socijaldemokrata razlikuje oko pojedinih temeljnih pitanja državne politike.


"On (Krivokapić) je na čelu tog krila SDP i više neću govoriti o toj partiji već o njemu i onima koji nesumnjivo u mom i njegovom različitom viđenju mnogih pitanja nalaze prostor za jedan odnos koji nije nikakva tajna u Crnoj Gori nego se potpuno javno vidi u čemu naše razlike", rekao je Vujanović.


Kao ključne tačke razmimoiloženja s Krivokapićem pomenuo je različita viđenja državne ekonomske politike i različit odnosprema državnoj himni čije dve poslednje strofe Vujanović rado ne sluša, jer smatra da nisu antifašističke.


Crnogorski predsednik Filip Vujanović već neko vreme tvrdi da "ekstremni crnogorski nacionalisti" vode hajku protiv njega.


U jednom od nedavnih intervjua napadače je locirao u delu svoje partije, vladajućoj Demokratskoj partiji socijalista i manjem koalicionom partner, Socijaldemokratskoj partiji.

2024 © - Vesti online