Nedelja 20.11.2011.
13:21
B92

Velja: Evropa nas ne želi ovakve

Ova vlast je Srbiju potpuno potopila: Velimir Ilić
 

Po njegovom viđenju, aktuelna vlast nas je udaljila od EU, jer su ulazak u Uniju, na izborima 2008, obećavali u 2013. godini, a danas se pominje 2020.


- Bez jake ekonomije nema ni EU. Naš pregovarački tim će imati mnogo bolju
poziciju ako Srbija postane ekonomski jaka. Mora mnogo znoja, mnogo rada. To treba narodu objasniti. Da nema krađe, lopovluka. Da se sve stavi u funkciju da se ljudi zaposle. Da se nađu krediti, investitori spolja - kaže Ilić.


Nova Srbija će na izbore sa naprednjacima, posle izbora u korpusu očekuju i DSS Vojislava Koštunice, a lider NS Velimir Ilić veruje u “ubedljivu pobedu“ jer - kako kaže - “ova vlast je Srbiju potpuno potopila“.


Ključna stvar na kojoj će NS zasnivati predizbornu kampanju je socijalno-ekonomska situacija, za koju Ilić kaže da “nikad nije bila gora“, ali i borba protiv korupcije - pošto tvrdi da se korupcija za mandata aktuelne vlade “povećala 40 posto“ i da “svi ministri imaju firme“.


Kad je reč o Kosovu, Ilić u kaže da bi priču trebalo vratiti u okvir Rezolucije 1244 Saveta bezbdnosti UN - iz kojeg ga je izbacio Beograd, prihvatanjem Euleksa.


Po Iliću, najjača stranka vladajuće koalicije previše brine o centru Beograda, ali ne i o Srbiji.


- DS je na vlasti u Beogradu od 2000. godine. A od 1996. sa SPO-om. Znači, 15 godina su na vlasti u Beogradu, a nije urađena kanalizacija. Razbacuju se oko kruga dvojke, a šta je sa Srbijom? Narod nema hleba da jede.


Spoljnopolitički, Ilić veruje da je aktuelna vlast unazadila odnose Beograda sa svetskim centrima moći, ali i otežala poziciju po pitanju Kosova.


Ilić nema lepih reči ni za lidera URS Mlađana Dinkića:


- Dinkić radi šta hoće. U Kragujevcu su sve pokušali da dobiju Kragujevčane. Na kraju će da im daju dan kada su streljani đaci u Kragujevcu da bude državni praznik. Streljanja je bilo i u Kraljevu, Čačku, u mnogim gradovima. Kada bi to sve bili državni praznici, gde bi nam bio kraj? Ja odavno govorim da je 'Fijat' na kolenima u Italiji. Da je potpuno bankrotirao. A, mi tolike milijarde ulažemo u Fijat. Zašto su zacrnili te ugovore?

2024 © - Vesti online