Subota 19.11.2011.
11:47
Vestionline, Press

Petković: Srbiji treba čarobnjak

Petković tvrdi da se stvari neće promeniti ni pedalj, bez obzira ko bude novi selektor Srbije.


"Birali ga mi sada ili za pet meseci, on će bit isti! Sigurno neće biti konkursa, jer oni koji ga sada imaju u glavi, samo će ga predstaviti kada za to dođe vreme", rekao je Petković.

Petković za "Sport" kaže da ne želi da se njegovi komentari pogrešno protumače, ali ističe da naš mentalitet jednostavno ne prima "strano telo".

"Ovo je Srbija, biti selektor ovde treba ti kiper od 30 tona, jer mi smo narod koji nije realan a sklon je vređanju i omalovažavanju svakog selektora. Koji je to naš trener otišao sa klupe, a da se usrećio?"

"Naš narod je toliko neupućen i nerealan, a opet ubedljiv kada omalovažava ili vređa, da se to toliko razlikuje od normalnog sveta. Pa jedan Ferguson primi šest komada sa svojim Junajtedom, Venger godinama ništa nije osvojio i...preživeli ljudi, ostali na nogama. Ovde bi s njima obrisali patos", iskreno kaže Petković i dodaje u šali da bi Srbiji treba Dejvid Koperfild.

"Da, čarobnjak na klupi reprezentacije. Zašto? Pa čitam novime, vidim silne uvrede onih koji, bojim se, ne znaju mnogo o fudbalu. A nigde nisam pročitao da li se naš fudbal nalazi u igračkoj krizi? U koliko utakmica nismo postigli gol, koliko pobeda imamo u poslednjih deset mečeva", rekao je Petković.

"Selektor je važna figura, neko ko mora da preuzme brigu o nacionalnom timu, ali ko god da dođe, čeka ga veoma težak zadatak!" zaključuje Ilija Petković.  

2024 © - Vesti online