Subota 19.11.2011.
16:19
Blic

Maloletnika silovao četvorostruki ubica

Foto: Ilustracija
 

Dejan Anđelković je 1. septembra 1993. hladnokrvno, zajedno sa još dvojicom saučesnika hicem u glavu ubio Jakoba Takoa, njegove sestre Karanfilku i Ðurišu i rođaka Ðulbehara Munišija da bi uzeo 600 maraka.

Okružni sud u Prizrenu je zbog četvorostrukog ubistva izrekao smrtne kazne Dejanu Anđelkovću i Zlatanu Zakiću iz Prizrena. Zbog pomaganja u izvršenju četvorostrukog ubistva na petnaest godina zatvora osuđen je Naser Spoti. Dejan Anđelković je 2005. u Okružnom sudu u Požarevcu gde je izdržavao kaznu, osuđen na 15 godina zatvora.

Nakon izlaska iz zatvora 2008, ovaj okoreli kriminalac odlazi u Južnoafričku Republiku, da bi se 2010. vratio i nastanio u izbegličkoj sobici svoje majke u Negotinu. Na slobodi je bio samo četiri meseca.

Anđelković je u Višem sudu u Negotinu osuđen na 13 godina zatvora zbog sumnje da je u noći između 29. i 30. januara ove godine u centru grada presreo dvojicu maloletnika, lažno im se predstavio kao policijski inspektor, oteo mobilne telefone i novac, a zatim jednog od njih, pod pretnjom pištoljem, odveo u sobu hotela „Inex Krajina“ koju je delio sa nepokretnom majkom i u kupatilu silovao. 

Anđelković je uhapšen iste noći gde je nakon silovanja mirno zaspao. Njegova žrtva, maloletni dečak, roditeljima je ispričao šta se dogodilo, a oni su zločin prijavili policiji.

Psihijatrijskim veštačenjem utvrđeno je da je Dejan Anđelković bio potpuno uračunljiv u vreme zločina u Negotinu. U vreme dok je izdržavao kaznu za četvorostruko ubistvo, Dejan Anđelković je opisan kao “hladnokrvni ubica bez trunke emocija”.

2024 © - Vesti online