Subota 19.11.2011.
05:42
24 sata

Sergej glumi hodžu iz Sandžaka

Sergej Trifunović

"U filmu tumačim Enesa. Ne zna se tačno šta je njegov greh. On je hodža iz Sandžaka. Navodno je tražio Islamsku republiku, ali ništa još nije utvrđeno. Još definišemo taj lik, pa ćemo tek videti", rekao je Trifunović za "Blic".

Nakon filma "Turneja" Trifunović ponovo sarađuje sa Markovićem i kaže da se zbog toga jako raduje, jer je režiser odigrao "ključnu ulogu u njegovom profesionalnom životu".

"On mi je posle prve godine na akademiji ponudio prvi posao, a to je bio film 'Tito i ja'. Međutim, ja nisam mogao da igram jer mi profesor nije dozvolio, a i bilo je zabranjeno da studenti snimaju do treće godine fakulteta. Kasnije me je Goran predložio prijatelju Zoranu Tasiću i tako sam ja, zahvaljujući Goranu, odigrao prvu profesionalnu predstavu 'Slobodna teritorija' 1992. godine na Crvenom krstu", rekao je glumac.

"Zatim ništa zajedno nismo radili do 'Turneje', tako da je ovo naš drugi zajednički film. Zbog toga sam vrlo srećan. Takav se poziv ne odbija", dodao je Sergej napominjući da, nažalost, nije gledao predstavu "Falsifikator" u Beogradskom dramskom pozorištu, ali da ima želju i nada se da će je pogledati po završetku snimanja istoimenog filma.

2024 © - Vesti online