Subota 19.11.2011.
02:14
B92

Datum izbora posle odluke o kandidaturi?

Izborna kampanja preča od zakonodavstva?

Posle toga, pišu "Novosti" , vladajuća ”vojska” okupiće se jedino da usvoji budžet, pa će onda da se raspusti i zauzme svoje partijske bunkere.

Prema saznanjima beogradskog lista, Skupština će posle Nove godine raditi "u leru", pošto u koaliciji preteže stav da Vlada u jeku kampanje treba da predlaže samo nužne zakone.

Praktično, započeće bitka za birače koja bi mogla da potraje sve do 6. maja, na dan kad većina u vlasti priželjkuje izbore.

Ovakav scenario skiciran je u vrhu vlasti posle žestokog loma u Skupštini kada su četiri poslanika SPO napustila sednicu i pokazala da i oni mogu kao od šale da sruše Cvetkovićev kabinet. U taj paket uklapa se i prećutni dogovor da se do ”dana d” za evropski put Srbije zamrzne i sukob Vuka Draškovića i Srđana Srećkovića unutar SPO, tako da će se i o interpelaciji o ministru dijaspore raspravljati posle reči Brisela.

Da su strasti privremeno utišane "Novostima" je potvrdila i predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović: "Dobila sam uveravanja od šefova poslaničkih klubova da će kvoruma biti i da ćemo obezbediti većinu za izglasavanje zakona. Ali, ako dogovor ne bude ispoštovan, izbori su na vidiku", rekla je ona. 

2024 © - Vesti online