Petak 18.11.2011.
15:47
Kurir, 24sata.hr

VIDEO: Sanader ipak primao mito?

Bivši premijer Hrvatske: Ivo Sanader
 


 

Veće sudije Ivana Turudića je uprkos protivljenju odbrane i tvrdnji da je snimak nezakonit, odlučilo da ga uvrsti kao dokaz u suđenju na kojem je bivši premijer optužen za uzimanje provizije od Hipo banke i primanje 10 miliona evra mita kako bi mađarskoj naftnoj kompaniji MOL omogućilo preuzimanje upravljačkih prava u Ini.

Na četvorominutnom video snimku bez tona vide se razgovor Sanadera i Hernadija, tokom kojeg je i razmenjen papirić na kojem je bivši premijer nešto zapisao.


Na snimku prikazanom u sudnici vidi se i kako Sanader iz mobilnog telefona vadi bateriju.

Odbacujući tvrdnje odbrane Turudić je kazao da se ne radi o dokazu koji je bio pribavljen kršenjem Ustava, zakona ili međunarodnog prava.

"Pregledom snimka je utvrđeno da je nastao u javnom prostoru koji je označen kao takav", kazao je Turudić ali se i složio s odbranom da je neprihvatljivo što je snimak pre suda došao do medija.

Advokatica Jadranka Sloković je rekla i da je reč o montiranom materijalu pošto integralni snimak ima više od dva sata.

Prihvativsi snimak kao zakonit, sud je odbio i predlog obrane da se vlasnik restorana Marijo Cerhak ispita zašto snimak sigurnosnih kamera nije uništen, što se po tvrdnjama obrane moralo dogoditi.

Sanader je odbacio optužbe da je uzimao mito.

2024 © - Vesti online