Petak 18.11.2011.
11:50
Beta

Suspendovani, jer su pogrešili pistu

I to sa piste za rulanje koja je povrh svega u remontu. Zbog guste magle koja se spustila na aerodrom u utorak ujutru i svela vidljivost na 400 metara u Vroclav je tek s višečasovnim zakašnjenjem stigao predsednik Ukrajine Viktor Janukovič, a avioni su sletali umesto u Vroclav u Katovice.

Foto: Ilustracija

Avion Eurolota ipak je tog jutra poleteo iz Vroclava za Gdanjsk, ali su piloti zalutali u magli, skrenuli nesto ranije i umesto s piste za poletanje uzgigli su avion s piste za rulanje u remontu, na kojoj povremeno, kada je veliki promet, stoje parkirani avioni, javljaju danas poljski mediji.

"Moglo je da se završi tragično. Vidljivost je bila mala, avion je mogao da se sudari s parkiranim ili nekim koji rula iz suprotnog pravca", kazao je za današnju Gazetu viborču jedan poljski ekspert Gžegož Sopčaki i dodao da je samo za dlaku izbegnuta tragedija.

On je naveo da mu nije jasno kako su piloti mogli da pogreše kada je u Vroclavu svaka pista označena bojom i dovoljno osvetljena da ne promaše pravu.

"U kabini su sedeli iskusni piloti s više od 2.000 sati u vazduhu. Razjašnjavamo kako je to moglo da im se desi. Do tada je posada suspendovana", kazao je direktor Eurolota Jacek Balcer.

2020 © - Vesti online