Petak 18.11.2011.
08:39
Blic

Srbi sa severa Kosova tuže Borka Stefanovića

Borislav Stefanović

Kako za “Blic” dodaje predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić, ovlašćeni su i advokati koji treba da podnesu zahtev za ocenu ustavnosti sporazuma koji su postignuti u pregovorima sa Prištinom.

Tokom dvoipočasovnog razgovora šefa pregovaračkog tima Borka Stefanovića i predsednika četiri opštine sa severa Kosova u četvrtak, stavovi dve strane nisu približeni.


- Šef pregovaračkog tima iznova nam nije preneo šta je dogovoreno u Briselu, niti dao neka bliža pojašnjenja. Jedino je rekao da je reč o integrisanom upravljanju carinom, naglašavao da nije reč o granici - kaže Pantić. On dodaje da ono što se zna o dogovorenom upravljanju carinom je neprihvatljivo za opstanak Srba na Kosovu.


Na pitanje novinara kako će se sporazum sprovoditi ako nema podršku Srba sa severa, Borko Stefanović je odgovorio da odluke donosi Vlada Srbije, a da su Srbi na Kosovu državljani Srbije. Stefanović je posle sastanka rekao da je po nekim pitanjima bilo i suštinskog neslaganja. On je dodao da će razgovori sa Prištinom biti nastavljeni u ponedeljak.

2024 © - Vesti online