Četvrtak 17.11.2011.
15:28
B92

Lekari delili vizit-karte pogrebnika

Stizali do umirućih pre ostalih da bi uručili vizit-kartu pogrebnika

Kako je saopšteno iz Agencija za borbu protiv korupcije, prijave su podnete protiv lekara Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć Milomira Tufegdžića i Zorana Miloševića, zbog sumnje da su od januara do avgusta 2006. godine, u dogovoru sa dispečerima, prvi dobijali pozive da se radi o umirućim pacijentima ili da je smrtni ishod skoro izvestan, pri čemu se nije vodilo računa gde se navedeni lekari nalaze u odnosu na potencijalnog pacijenta i da li je u tom trenutku bilo bližih slobodnih ekipa.

Sumnja se i da su, pošto bi konstatovali smrt, navedeni lekari preporučivali privatne pogrebnike sa kojima su bili u "poslovnim odnosima".

Agencija je, postupajući po predstavci dostavljenoj u maju ove godine, prijavu podnela Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Ukoliko Tužilaštvo podigne optužnicu, Zakonom zaprećena kazna zatvora za ovo krivično delo je od dve do dvanaest godina.

Podsetimo, nekadašnji direktor Hitne pomoći dr Borko Josifovski smenjen je sa te funkcije kada je u javnost izneo podatak da su neki lekari Hitne pomoći bili u dogovoru s privatnim pogrebnicima, kojima su javljali za umrle osobe.

2024 © - Vesti online