Petak 18.11.2011.
08:00
Blic

VIDEO: Izumi budućnosti koji će promeniti vaš život

"Tačskrin" stvarnost

Kompanija "Corning" specijalizovana je za proizvodnju stakla za tehnološke gigante kao što su Samsung, Dell, Sony i LG. U njihovoj viziji budućnosti, ljudska svakodnevica će biti potpuno digitalizovana, a većinu najobičnijih operacija poput pravljenja doručka ili ostavljanja poruke na frižideru biće moguće obavljati pšreko "tačskrin" tehnologije.

Laptop na savijanje

Laptop računari mogu biti opterećenje ako idete na duži put, ali tehnolozi su našli rešenje - laptop na savijanje.

Savitljivi telefon

Razvoj smartfonova svake godine pomera granice. Nokija je zahvaljujući nanotehnologiji razvila koncept savitljivog telefona koji menja funkcije uvrtanjem uređaja...

Hologrami iz Majkrosofta

Ono što je pre nekoliko decenija moglo da se gleda u seriji "Zvezdane staze" sada je stvarnost. Majkrosoft je predstavio svoj "HoloDesk" prototip, koji može da služi i za vežbanje žongliranja, ali i za mnogo ozbiljnije stvari kao što je upoznavanje zakona fizike i ljudskog tela.

 Igrice kao stvarnost

Kompanija "Dženimejšn" predstavila je u maju dosad najnapredniju grafiku za jednu video igru. Teško je poverovati da lik koji se pojavljuje na početku ovog videa nije pravo ljudsko biće, nego samo kopmjuterska simulacija.

Sutra ćemo vam predstaviti još pet izuma koji nam približavaju budućnost

2024 © - Vesti online