Četvrtak 17.11.2011.
09:49
B92

Heroin u igračkama

U igračkama sakrio paketiće heroina, ukupno 8 kilograma (foto:ilustracija)
 

Tokom provere autobusa, koji je saobraćao na redovnoj autobuskoj liniji iz Turske za Crnu Goru preko Bugarske, bugarskim carinicima bila je sumnjiva igračka - kamion, zbog velike težine, a pažljivim posmatanjem primećeno i da je otvarana, a zatim lepljena, saopšteno je jutros iz bugarske Uprave carina. Ispostavilo se, da se u igrački nalaze najlon kesice sa narkotiko

I u konjiću sakrio drogu

Na pitanje bugarski carinika čija je igračka vozač autobusa pokazao je jednog od dvadesetak putnika, 30-ogodišnjeg srpskog državaljnaina A.C, navodi se u saopštenju. A.C je heroin prenosio i u još jednoj igrački - konjiću.

Bagarski carinici u igračkama su pronašli 26 pakatića ukupne težine 8,217 kilograma, čija se vrednost procenjuje na više od pola miliona evra. Od te zapljenjene količine može se pripremiti 15.000 doza.

"Za nas profesionalce nije toliko važno da li je narkotik za Bugarsku ili namenjen

Pročitajte:

* Na Fejsbuku vrbovali decu za rasturanje droge

nekoj drugoj državi. Važnije je da heroin nije stigao na narkotržišta", izjavio je jutros načelnik carinske ispostave na Kalotini Milen Dimitrov.

Dimitrov je upozorio, da dečije igračke postaju "bunker" za sakrivanje droge tokom Božićnih praznika, kao i da se u igračke kriju lažna lična dokumenta, uređaji za skeniranje podataka sa ličnih karata i devize. Pred carinicima A.C. je objasnio da mu je igačke u Turskoj dao jedan nepoznati čovek, koji ga je zamolio da ih prebaci u Srbiju. Za uslugu mu je platio 1.000 evra.

2024 © - Vesti online