Četvrtak 17.11.2011.
14:06
T. Zečević - Vesti

Bata Živojinović: Kubanci su me opet vratili u život

Srpski lekari u čudu: Velimir Bata Živojinović
 

Dobro izgledate i dobro se osećate?
- A, kako i ne bih. Koliko do pre mesec dana zbog zastrašujućih rana na nogama nisam mogao ni čarape da obujem. Pogledajte, danas na nogama imam i cipele. Normalno hodam, mogu nogama da šutnem svaki tvrdi predmet, pa i beton. Ljudi, kakav je to osećaj - sa nekim čudesnim, a tako izazovnim mirom pripoveda Bata.
 

Lečili ste se u Beogradu, a Havana vas je spasla?
- I ne prvi put. Bilo je ovo moje drugo rođenje na Kubi. Prvi put izlečili su me od gangrene, sad od ove infekcije. Istog dana po dolasku u Havanu, primili su me lekari i posle izvršenih analiza i pregleda dali su mi prvu injekciju. Za 25 dana primio sam sedam boca. Posle prve osetilo se poboljšanje, nakon sedme bio sam zdrav.
 

Saradnja sa Kinezima

Poznato je, veze između Bate i Kineza uspostavio je kultni film "Valter brani Sarajevo", koga je u Kini videlo do 2001. godine 11 miliona gledalaca. Ta se saradnja i danas nastavlja.
- Scenario za seriju od 30 epizoda "Valter brani Sarajevo" već je napisan, u toku je prevod sa kineskog. Pošto su Kinezi otkupili 200 kozmetičkih proizvoda jagodinske fabrike Hemel, snimiću pored spota i telešop od desetak minuta. I još jedna ekskluziva, premijera filma "Led" biće u Kini.

Po povratku u Beograd posetili ste i naše lekare?
- Kada sam im pokazao noge nisu mogli da veruju, nisu čudom mogli da se načude. A, reč je o sjajnim stručnjacima koji su me odlično pripremili, ali nisu imali te injekcije da me izleče.
 

O kakvim je lekovima reč?
- Lek u vidu injekcije je od prirodnih sastojaka i nema ni miligram hemije, a njeno nastajanje vezano je za srpsku medicinu. Naime, njen izumitelj ispričao mi je da je serum proizveo iz belih crva koje su srpski lekari u nedostatku lekova koristili tokom Prvog svetskog rata za lečenje rana. Poznato je da ti beli crvi jedu samo trula tkiva, čim dođu do zdravog prestaju da grizu.
 

Srbi otkrili crve, Kubanci proizveli lek?
- Ne samo da nismo proizveli serum, već se nismo setili da pozovemo tog čoveka u Beograd da nas edukuje, a on se zbog te vakcine i danas zahvaljuje srpskoj medicini. A, Kubanci nisu samo proizveli vakcinu protiv gangrene, već i vakcinu protiv raka jetre, pluća. Danas osim Kube u svetu još Albanija poseduje te vakcine koju prodaju za 200 evra. A Nemci, Španci, Italijani preprodaju ih za 15.000 evra. Koristim sve moje veze i uticaje da one stignu i u Srbiju. Verujem da ćemo ih i mi uskoro imati.
 

EKSKLUZIVNO za "Vesti": Snimaćemo "Lili Marlen"!

Odmah po povratku u Beograd Bata je krenuo u nove filmske poduhvate. Po okončanju snimanja filma "Led", započeo je rad na novom filmu.
- Ekskluzivno za "Vesti" otkrivam - snimićemo film "Lili Marlen". Scenario je napisao Miodrag Ilić, a novac su obezbedili Nemci i Francuzi. Iako su pare legle na račune iskrsla su dva problema. Nemci su napisali scenario snimanja, a to je posao reditelja u, ovom slučaju Đorđa Kadijevića. Još traže da glavna uloga bude poverena Anici Dobra, jer je navodno najsličnija Lali Andersen koja je pevala ovu istorijsku pesmu - otkriva za "Vesti" Živojinović.

2024 © - Vesti online