Četvrtak 17.11.2011.
08:00
Vestionline

Deset jeftinih saveta za lepotu

Umesto na telo puder nanesite na kosu

Puder u prahu za masnu kosu - Ako se vaša kosa lako masti, pronađite veliku četku za šminku koju ste ranije koristili da nanesete rumenilo. Umočite je u posudu sa puderom u prahu. Tapkajte ga na ruku da uklonite višak i onda ga nanesite na koren kose. Puder upija masnoću, pa niko neće primetiti da niste oprali kosu.


Namirišite kosu  - Ovo je drugi trik koji će vam pomoći da vam kosa deluje čisto. Naprskajte frizuru sa nekoliko kapljica parfema. Prođite rukama kroz pramenove i kosa će vam mirisati tokom celog dana.

Izlečite žuljeve vazelinom - Nanesite vazelin na žuljeve i obujte čarape. Držite to preko noći. Ujutru kad ustanete primetićete da su vam žuljevi omekšali.


Osvežite kožu tela avokadom - Uzmite zreli avokado, uklonite koru i isperite ga u činiji sa vodom. Poslažite komade ovog voća po telu i sačekajte da to odstoji 20 minuta. Posle toga koža će vam biti meka i sveža.


Uklonite karmin losionom za telo - Ukoliko vam je nestalo losiona za skidanje šminke možete se poslužiti i kremom za telo. Karmin nikada nemojte trljati sa usana nekom maramicom, pogotovo ako je jarke boje. Nije baš seksi razmazati ruž po celom licu. Umesto toga namočite komad vate u obično mleko za telo i uklonite ruž sa usana.

Umesto da lakom prskate kosu naprskajte četku
Četka za kosu - Da bi u potpunosti završili feniranje i oblikovanje frizure, naprskajte lak za kosu na četku i očešljajte se. Na taj način kosa neće biti kruta, a zadržaće sjaj i volumen.

Pomešajte losion za telo sa uljem za bebe - Žudite za sjajnim nogama koje nisu masne, imamo rešenje za vas. Pomešajte obično mleko za telo sa nekoliko kapljica ulja za bebe. Koža će vam biti meka i dobićete dodatni sjaj.

Esencijalno ulje za zanoktice - Najbolje esencijalno ulje koje sprečava razvoj zanoktica je ulje sa aromom kajsije. Nabavite ga u prodavnicama zdrave hrane. Nanesite ga na područje oko noktiju i zaštitićete kožu. Više nećete imati problema sa zanokticama.

Zamrznite krejon - Ako vam je vrh krejona lomljiv i razmazuje se kada ga nanesete na oči, stavite ga u frižider 15 minuta pre nego što planirate da ga upotrebite. Krejon će se učvrstiti i posle toga moći ćete lagano da ga nanesete.


Stavite pastu za zube na bubuljicu - Iskočila vam je velika bubuljica na licu i treba vam brzo rešenje? Stavite na nju pastu za zube i držite tako 15 minuta. Bubuljica će se na taj način osušiti i prestaće da se crveni. Ponovite to nekoliko puta, pa zatim isperite. 

2024 © - Vesti online