Sreda 16.11.2011.
14:11
Blic

Ubio tri ćerke jer su se zabavljale sa "pogrešnim" momcima

Pored Šafije, za četvorostruko ubistvo kao saučesnici optuženi su Tuba Muhamed Jahja (41), njegova druga supruga i Hamed (20), Šafijin sin iz drugog braka, koji je poligamista.

Oni su na suđenju negirali da su učestvovali u u zločinu. Za razliku od njih, Šafija je u snimku prisluškivanog razgovora sa ovo dvoje optuženih, koji je sudu dostavila policija, tvrdio da je uradio pravu stvar, nazvavši pritom najstariju ćerku kurvom.

"To je bila izdaja, one su činile izdaju od početka do kraja. Izdale su čovečanstvo, izdale su islam, izdale su religiju i veru, izdale su našu tradiciju, sve su izdale. Jel takva ćerka treba da bude? Jel ćerka treba da bude kurva?", rekao je Šafija na snimku.

Otac je bio besan na najstariju ćerku Zainab jer se udala za momka poreklom iz Pakistana. Tela tri Šafijine ćerke i njegove prve supruge nađena su u njihovom potopljenom porodičnom automobilu koji je sleteo u kanal blzu grada Kingston na povratku sa odmora na Nijagarinim vodopadima.

U vozilu je, inače, po kretanju iz odmarališta bilo deset osoba - Šafija, njegovo sedmoro dece i dve supruge.

Policija je prvobitno smatrala da se radilo o saobraćajnoj nesreći, ali je, sumnjajući na Šafiju koji je na saslušanju dao konfuzan iskaz, postavila prisluškivač u jedan od njegovih automobila i pritom pustila priču u javnost da poseduje snimak zločina. Šafija je u prisluškivanom razgovoru sa Tubom i Hamedom rekao da ne veruje da je bilo kamere u blizini i usput priznao zločin.

2024 © - Vesti online