Sreda 30.12.2009.
12:18
Vestionline

Otkrivene tajne Margaret Tačer

Margaret Tačer danas
Prema pisanju britanskog lista Gardian Margaret Tačer je odbila neslužbenu molbu UN-a da Britanija primi 10.000 izbeglica iz Vijetnama, izjavivši kako bi moglo doći do pobune ako Vijetnamci budu imali prednost pred "belim građanima" u dobijanju državnih stanova. Svojim ministrima takođe je jasno kazala da je više sklona "izbeglicama iz Poljske i Mađarske jer se mogu bolje asimilovati u britansko društvo".


Prilikom zvanične posete francuskom predsedniku Valeriju Žiskardu d'Estenju u Parizu Tačerova je u fri šopu kupila bocu dobrog viskija i cigarete za supruga Denisa, a račun je moralo da plati osoblje britanske ambasade u tom gradu.


Službene dokumente i programe raznih poseta i državničkih večera ispravljala je plavim nalivperom, dopisujući jetke komentare. Tako je na programu večere s nemačkim kancelarom Helmutom šmitom napisala: "Ima li kancelar smisla za humor?".


Dokumenti takođe otkrivaju kako je Margaret Tačher bila zgrožena kada joj je japanska vlada ponudila da je za vreme posete Tokiju štiti 20 žena koje su karate-borci. Odlučno je zatražila da ima istu zaštitu kao i ostali državnici.

2024 © - Vesti online