Sreda 16.11.2011.
06:41
Vestionline

Zbog nesreće i pijanstva skinut sa izborne liste

Goran Habuš: Zbog pijanstva ne ide na izbore
 

Nakon što su šefovi "Kukuriku koalicije", šef Hrvatske narodne stranke Radimir Čačić i Socijaldemokratske partije Zoran Milanović izjavili da ponašanje kao Habuševo neće tolerisati i kako će se svaka dalja greška sankcionisati, na fejsbuku je "Kukuriku koalicija" objavila da im je Državna izborna komisija odobrila da mogu da menjaju kandidate na izbornoj listi.

Zbog toga je Habuš, koji je kao član HNS-a bio deveti u trećoj izbornoj jedinici, koja obuhvata deo Hrvatskog zagorja, Varaždin i Međumurje, skinut sa liste i umesto njega ide Natalija Martinčević.

Habuš je u Varaždinu izjavio da je svestan svoje odgovornosti i da će snositi sve konsekvence koje iz toga proizlaze. On je rekao da je ranije ponudio da odstupi sa liste za Sabor, što je prihvaćeno, ali da neće dati ostavku na mesto gradonačelnika, jer smatra da ostavka ne bi bila dobar potez.

Habuš je nedavno izabran za gradonačelnika Varaždina, zamenivši Ivana Čehoka, koji je podneo ostavku zbog istrage o finansijskim malverzacijama .

"Dužnost da sa svojim zamenicima do kraja odradim sve projekte i programe koje smo predstavili građanima od kojih smo dobili podršku", rekao je on.

Habuš je za Martinje, dan kad se šira pretvara u vino, s 1,58 promila alkohola u krvi prouzrokovao nesreću, sa štetom od 300 evra na oba vozila.

2024 © - Vesti online