Utorak 15.11.2011.
08:11
Vestionline

Emigrante u napuštene kasarne

"Od Ministarstva odbrane dobili smo predloge nekoliko lokacija napuštenih kasarni, koje mogu biti dovedene u stanje da mogu primiti određeni broj ljudi. U petak ćemo obići te lokacije i predložiti jednu od tih kasarni, koja će biti namenjena za smeštaj azilanata i ilegalnih imigranata", rekao je Ljajić novinarima nakon sastanka sa  

predstavnicima lokalne samouprave.

Rešavamo problem azilanata: Rasim Ljajić

On je lokalne zvaničnike upoznao sa zaključcima sednice koordinacionog tela za upravljanje migracijama, kojom je predsedavao potpredsednik Vlade Jovan Krkobabić, a prisustvovala većina članova Vlade i predstavnici nadležnih institucija.

"Postigli smo dogovor o dinamici i daljim koracima koje treba preduzeti, kako bi se ovaj problem rešio. Pokrenućemo inicijativu za zaključenje protokola sa Makedonijom o raedmisiji i svakako će biti poostrena kontrola granice ali i u samoj Banji Koviljači, sa ciljem da se spreči dalji dolazak ilegalnih imigranata u to mesto", rekao je Ljajić, ministar rada i socijalne politike.

Prema podacima lokalne policije, van Centra za azil u Banji Koviljači koji ima 80 mesta, boravi više od 2.500 stranaca iz Afrike i Azije. Bojkot škole koji su pokrenuli roditelji u Banji Koviljači ne puštajući decu na nastavu okončan je u ponedeljak posle obećanja vlasti da će rešiti problem imigranata.

2024 © - Vesti online