Ponedeljak 14.11.2011.
21:29
Beta

Ministarka: Pravosuđe je na dobrom putu

Ministarka Snežana Malović zadovoljna radom sudova
 

"Ciljevi koje smo tada postavili su efikasnost sprskog pravosuđa, intenziviranje borbe protiv organizovanog kriminala i kriminala uopšte", rekla je Malovićeva.
 

Prema njenim rečima, dve godine nakon reforme pravosuđa je pravi momenat za sagledavanje rezultata i pojednačnog rada sudija i sudova uopšteno.

"Veliko mi je zadovoljstvo kada pogledam izveštaje o radu koji govore o tome da se mnogo efikasnije postupalo. Naravno da na tome ne treba stati, nego treba ići dalje", rekla je Malović.

Ona je održala radni sastanak sa sudijama i vršiocima funkcije predsednika sudova sa teritorije Apelacionog suda u Kragujevcu. Sastanku koji je bio zatvoren za medije pristustvovala je i predsednica Vrhovnog kasacionog suda Nata Mesarović.

Malovićeva je navela da je sastanak u Kragujevcu imao cilj da se sagleda gde se još više može raditi ne bi li srpsko pravosuđe odgovorilo osnovnom cilju, a to je da građani Srbije budu zadovoljni njegovim radom i da svoja prava mogu da ostvaruju efikasno.
 

"Duboko sam uverena da ćemo smanjenjem broja predstavki Evropskom sudu za ljudska prava doprineti da građani Srbije budu zadovoljniji", rekla je Malovićeva.

2024 © - Vesti online