Ponedeljak 14.11.2011.
17:35
Beta

Čeda: Poražena politika "i Kosovo i EU"

Beograd mora da obezbedi evropsku budućnost: Čedomir Jovanović
 

"Ako hoćemo red u parlamentu, prva tema je uklanjanje svih prepreka na putu ka članstvu u EU. Umesto loše rezolucije, potrebna je jasna politika prema Evropi i poruka da će Beograd učiniti sve kako bi osigurao evropsku budućnost Srbije", kazao je Jovanović.

"Kilometri dnevnog reda nisu odgovor na probleme Srbije već zatrpavanje stvarnosti temama koje ne mogu da promene tu stvarnost", rekao je Jovanović i dodao da je za normalizovanje rada u parlamentu potrebna "normalna politika".

Jovanović je rekao da je činjenica da je vladajuća koalicija zaustavljena u nameri da pokrene raspravu o novoj deklaraciji koja je, kako je rekao, najradikalniji raskid sa evropskom Srbijom od 5. oktobra.

"To govori o porazu politike 'i Kosovo i Evropa' kao i da je potrebna jasna politika 'Preokreta' koja ne znači prodaju Kosova već definisanje Evrope kao orijentira za budućnost Srbije", rekao je Jovanović.

Jovanović je rekao da je LDP spreman da podrži vladu i pregovarački tim, pod uslovom da u parlamentu postave pitanje "da li Srbija treba da se razvija tako što će se kretati u pravcu Evrope ili će samu sebe osuditi na izolaciju".

Lider LDP-a je naveo da je neophodno da Beograd učini sve kako bi osigurao evropsku budućnost Srbije i da je evropska Srbija jedini ambijent u kojem se može rešiti kosovski problem.

2024 © - Vesti online