Ponedeljak 14.11.2011.
16:44
Beta

SPO: Uskoro odluka o statusu Srećkovića

Srđan Srećković

"Ako dođe do smene Srećkovića, ne mogu da kažem tačno kako će se sve to odraziti na Vladu Srbije. U nekoliko meseci, koliko je ostalo Vladi, ne bismo tražili ministarsku poziciju za sebe, jer se o tome nije razgovaralo", kazao je Gojković novinarima u Skupštini Srbije.

Prema njegovim rečima, sudbina Srećkovića biće plod razgovora predsednika SPO Vuka Draškovića i predsednika Demokratske stranke Borisa Tadića u narednih nekoliko dana. Gojković je istakao da SPO neće učiniti ništa što bi narušilo kontinuitet Vlade i skupštinske većine.

On je naveo da je na jučerašnjoj sednici Predsedništva SPO koja je trajala šest sati svako ko je želeo mogao da raspravlja o zaključcima, među kojima je i onaj da SPO ne podržava gubitničku politiku prema Kosovu.

"Na kraju krajeva oni (zaključci) su prepisani iz programa stranke", kazao je Gojković i naveo da je Srećković već upozoren da je obavezan da se drži stranačke politike, a da je juče na sednici Predsedništva SPO bio protiv zaključaka.

Gojković je naveo da o isključenju Srećkovića iz stranke može da odluči Predsedništvo SPO, a ne isključivo Glavni odbor kako to tvrdi Srećković.

Gojković je naveo da je tačno da Glavni odbor SPO nije raspravljao o koaliciji "Preokret" i saradnji sa Liberalno demokratskom partijom. 

2024 © - Vesti online