Utorak 29.12.2009.
17:53
Vestionline

Vehabije održavaju vojne vežbe u BiH

Arhivski snimak vehabija iz sela Gornje Maoče

Kako tvrdi izvor ovog lista, vehabije iz Gornje Maoče predmet su provera i stranih obaveštajnih službi.


Predsednik odbora za obranu i sigurnost parlamenta BiH Branko Zrno ističe da su se pojavile informacije da meštani u tom selu održavaju vežbe gađanja bojevom municijom iz vojnog naoružanja.


Inače, Gornja Maoča je potpuno izolovano mesto u kojem se do sada nisu poštovali zakoni države BiH. U tom mestu smeštenom u nepristupačnom terenu između Brčkog i Tuzle živi se po šerijatskom zakonu. Put koji vodi do sela je gotovo potpuno neprohodan, a svi putokazi prema selu su na arapskom jeziku. Na većini kuća su crne islamske zastave, a uslovi za život se čine gotovo nemogućim.


Do sada skoro niko od funkcionera BiH nije posetio stanovnike Gornje Maoče. Prema nekim informacijama u njemu se nalazi škola na jordanskom jeziku, koja nije u nadležnosti ni jednog ministarstva obrazovanja, jer se selo nalazi na granici Tuzlanske županije i Distrikta Brčko, pa se ne zna tačno pod čiju nadležnost potpadaju.


Prema izvorima mostarskog Dnevnog lista, i spomenuta škola na jordanskom jeziku je pod nadzorom nadležnih službi zbog nelegalnosti svog delovanja. Zbog ove škole već je vođena i istraga tužilaštva Tuzlanske županije.

2024 © - Vesti online